Батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» на центральній площі прифронтового Щастя відзначив п’ятирічний ювілей з дня свого створення. Він був і залишається єдиним поліцейським підрозділом, який несе службу на передньому краї війни, у найнебезпечніших місцях — Станиці Луганській, Трьохізбенці, Кримському, Кряківці та в інших населених пунктах, що розташовані вздовж лінії розмежування і які називають гарячими точками.

— Ми працюємо разом із ЗСУ, розвідкою, і складність наших завдань вимагає наявності важкого озброєння. Тому маємо бронетехніку, яка майже щодня виїжджає до «сірої зони», — пояснює комбат Сергій Губанов.

Бойовий шлях батальйону почався 8 травня 2014 року у Кремінній. Першим завданням для бійців особливого підрозділу тоді була зачистка від бойовиків Сєверодонецька, Рубіжного та Лисичанська, розмінування території та патрулювання. Пізніше «Луганск-1» став нести службу на території вздовж лінії розмежування від Золотого до Станиці Луганської, виконуючи бойові завдання у взаємодії з бійцями ЗСУ.

Фото: www.schastye-rada.gov.ua