На знімках: моменти навчань з контрдиверсійної діяльності.

Фото надані прес-групою управління СБУ в Чернігівській області.

Чернігівщина гримить

Але не грозами, а бойовими навчаннями: на базі загальновійськового полігона оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України тривають тактичні навчання з бойовою стрільбою частин та підрозділів артилерії.

Як повідомив прес-центр оперативного командування «Північ», військами упродовж трьох днів — і вдень, і вночі — відпрацьовувалися тактичні та вогневі завдання з ураження противника у різних видах бою.

Окремими завданнями визначено подолання водної перешкоди, ведення розвідки у різні способи та ведення контрбатарейної боротьби. У навчаннях брали участь розвідувальні підрозділи, адже відпрацьовувалися також питання виявлення та знищення підрозділів противника.

А координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Чернігівській області провела командно-штабні контрдиверсійні навчання.

За повідомленням прес-групи управління СБУ в області, у тренуваннях, що відбулися на одному з військових об’єктів області, взяли участь представники регіональних підрозділів Збройних Сил, Служби безпеки, Нацполіції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Нацгвардії, представники органів місцевого самоврядування.

Метою навчань стало відпрацювання комплексу контрдиверсійних заходів із виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп.