На знімку: провести Олександра Каменюка в останню путь прийшли небайдужі земляки.

Фото з сайту Головного управління Національної поліції у Полтавській області.

У Полтаві, на Алеї героїв центрального міського цвинтаря, перепоховали полеглого земляка-учасника АТО, капітана міліції Олександра Каменюка. Він служив у спецпідрозділі «Грифон» і разом із товаришами поїхав у відрядження в зону бойових дій на Донбасі у січні 2015 року.

А через кілька тижнів, 18 лютого, службовий автобус «грифонівців», які воювали з терористами і загарбниками у складі зведеного загону правоохоронців, неподалік міста Дебальцеве російські найманці обстріляли з різних видів зброї, зокрема й із протитанкового ракетного комплексу. Двоє бійців дістали поранення. Тоді капітан Олександр Каменюк, щоб не наражати своїх підлеглих на ще більшу небезпеку, вирішив прикривати їхній відхід. Однак самому вийти з ворожого оточення не вдалося. Його вважали зниклим безвісти...

Олександра поховали на Краснопільському кладовищі, розташованому на околиці міста Дніпра, разом з іншими невпізнаними захисниками України. Зрештою за результатами експертних висновків останки офіцера ідентифікували. А тепер він знайшов вічний спочинок у Полтаві. Разом із рідними, близькими, побратимами, небайдужими земляками відважного воїна, кавалера ордена «За мужність», яким його нагородили посмертно, попрощатися з Олександром Каменюком прийшли керівники Головного управління Національної поліції в області. Панахиду за полеглим відслужив архієпископ Полтавський і Кременчуцький Православної церкви України Федір. На могилу героя одразу лягли вінки та живі квіти.