Ще десять тонн гуманітарної допомоги, збір якої організувала Вінницька міськрада, відправили на Донбас у район проведення Операції об’єднаних сил.

На чотирьох мікроавтобусах волонтери повезли захисникам країни все, що вони замовляли. «Саме так формуємо допомогу, спершу дізнаємося у підрозділах потреби, а тоді збираємо необхідні речі, — каже керівник відділу з надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи Вінницької міськради Олег Парфілов. — Дитячі малюнки і листи мають бути обов’язково. Таке прохання бійців. Інколи від них доводиться чути: «Без дитячих малюнків не приїжджайте!». Ними прикрашають місця проживання, їх можна побачити в окопах, дехто носить з собою, як то кажуть, біля серця».

Цього разу бійці замовили молотки, сокири, пилки, кирки, а також цвяхи, лопати, граблі. Не зменшується потреба у маскувальних сітках, їх доставлять 90 одиниць. На передовій чекають на тактичні окуляри, балаклави, гумові чоботи. Несподіванкою для захисників стануть нехитрі пристрої — коптильні. Їх виготовили на Калинівському машинобудівному заводі. Аптеки міста сформували набір медикаментів. Крім працівників міськради, гуманітарний вантаж збирали у комунальних підприємствах, навчальних закладах.

Вантаж у дорогу формували і завантажували працівники комунального підприємства «Муніципальна варта».

— Кожен з наших працівників передав щось бійцям ще й від себе чи від своєї сім’ї, дехто й сусідів залучив до цієї справи, — зазначив керівник підприємства «Муніципальна варта» Віталій Чигур.