Гітанас Науседа, економіст і колишній банкір, йшов на вибори як незалежний кандидат. За переконаннями — правоцентрист. 26 травня під час другого туру він з величезним відривом, у 74%, переміг екс-міністра фінансів Інгріду Шимоніте, яка отримала 26% підтримки.

З перемогою Гітанаса Науседу привітав Президент України Володимир Зеленський. «Бажаю успіхів новообраному Президенту Литви Гітанасу Науседі та братньому литовському народу! Наша історія і майбутнє тісно переплетені. Маємо спільні виклики, які подолаємо, лише об’єднавши зусилля. Цінуємо наше стратегічне партнерство і розраховуємо на його зміцнення! Sveikiname», — написав він у Твіттері.

Г. Науседа у зовнішній політиці підтримує нинішній курс країни, зокрема політику стосовно РФ. Він заявив, що не відвідає Москву, поки Росія не поверне Україні Крим, інформує ВВС. «Я хотів би бути дипломатичним і використовувати лексикон, який міг би бути дещо іншим у порівнянні з лексиконом, який використовувався раніше», — сказав він журналістам у неділю по завершенні голосування, однак наголосив, що відносини між Литвою і Росією не зміняться докорінно, поки «ситуація з Україною буде схожа на нинішню», повідомляє Delfi. Він нагадав, що дії Росії проти України є агресією проти сусідньої держави. «З цим миритися не можна», — сказав Г. Науседа.