Чотири гуртожитки і два житлові будинки для військових 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України планують збудувати на Вінниччині.

Таку інформацію поширили на сайті Міністерства оборони. Це буде житло для контрактників. Перший із гуртожитків заплановано здати в експлуатацію нинішнього року. Його розпочали зводити навесні 2018-го.

Начальник квартирно-експлуатаційної служби 59-ї окремої мотопіхотної бригади капітан Юрій Свіріпа розповів, що всі чотири гуртожитки будуть двоповерхові, матимуть поліпшене планування. Кожен розрахований на проживання 120 військових.

За словами капітана Свіріпи, закладено фундамент одного з двох житлових будинків. Це будуть чотириповерхові будівлі з однокімнатними квартирами для проживання контрактників із сім’ями.

Нагадаємо, 59-та бригада починалася з батальйону територіальної оборони, сформованого у дні початку бойових дій на Донбасі. Особовий склад набирали з місцевих добровольців. Уже влітку вони пройшли перше бойове хрещення — батальйон брав участь у бойових діях, зокрема під Новоазовськом, зупиняючи наступ російських підрозділів, які перейшли кордон нашої держави.

Довідково

Платники податків області за підсумками першого кварталу 2019-го сплатили 162,3 млн грн військового збору, що на 11,3 млн грн більше прогнозованої суми (інформація головного управління Державної фіскальної служби області).