У пункті пропуску «Дорогуськ» на Волині співробітники Державної податкової адміністрації Республіки Польща виявили нелегальну партію бурштину вагою 400,45 кілограма, яку водій намагався контрабандним шляхом вивезти з України без сплати податків. Це рекордна партія бурштину, затримана за останні роки польською митницею і казначейською службою. Для порівняння, за весь 2018 рік офіцери Люблінської митниці та казначейства перешкодили контрабанді 460 кілограмів бурштину.

Вартість контрабандного бурштину — майже 8 мільйонів злотих (54 млн грн). Віднайти його поміж мішками з легально ввезеними товарами допомогла перевірка машини рентгеном. У мішках був і сирець, і якісні оброблені зразки — рідкісні та великі. Водій транспортного засобу, громадянин України, стверджував, що нічого не знав про незаконний вантаж і всіляко заперечував свою провину. Триває слідство.

Зазначимо: за останній тиждень це вже другий випадок, коли польські митники виявляють контрабанду бурштину в машинах, які їдуть через український пункт пропуску «Ягодин». 24 травня працівники Департаменту митної дорожньої служби в польському Дорогуську виявили 35-кілограмову партію бурштину, яку чоловік перевіз через пункт пропуску «Ягодин». Необроблене каміння чоловік приховав у паливному баку.