Компанія «Болгарська залізниця» (БЗ) цього року підготувала подарунок дітям. Вона оголосила, що в Міжнародний день дітей для всіх хлопчиків і дівчаток проїзд буде безплатний. За усталеною традицією діти зможуть скористатися цією послугою з 00.00 до 24.00 годин 1 червня.

Прес-служба БЗ попередила: безплатний проїзд поширюється тільки на вагони 2-го класу із сидячими місцями й не стосується спальних. Є і вікове обмеження — квиток на потяг можуть не купувати діти до 14 років. А тих, кому ще не виповнилося 10 років, обов’язково мають супроводжувати дорослі.

Як відомо, цього року стародавній Пловдив оголошено європейською столицею культури. Кожних вихідних тут відбуваються цікаві вистави, концерти, зустрічі з письменниками, артистами, співаками. Тому в деяких столичних школах дітям пропонують взяти участь в одноденній організованій поїздці до Пловдива, щоб прогулятися вузькими вуличками старовинного центру, подивитися відреставровані античний театр і стадіон, відвідати аквапарк «Акваленд».

Нещодавно «Болгарська залізниця» відкрила новий маршрут вихідного дня від Пловдива до турецького міста Едірне. Дорослі їздять туди для того, щоб купити одяг, взуття і навіть продукти харчування, які у зв’язку з девальвацією турецької ліри коштують значно дешевше, ніж у Болгарії. Для дітей проїзд у цьому потязі також буде безплатний. Вони зможуть ознайомитися з іншим культурним середовищем, подивитися, як живуть і відпочивають їхні однолітки, відвідати музеї цього міста, яке раніше було в складі Болгарії.

Прекрасна ініціатива БЗ також надає гарну можливість для груп дітей, що живуть у невеликих населених пунктах, через які проходить залізниця, побувати у великих містах країни. Де вони зможуть відвідати сучасні кінотеатри, пройтися багатолюдними вулицями, познайомитися з відомими туристичними місцями й визначними пам’ятками, про які лише читали або чули.