Звернення ініціював міський голова Владислав Атрошенко.

«Заздалегідь звертаємо увагу уряду, щоб восени, коли вже потрібно подавати тепло в оселі, не отримали «каруселі»: дають нам ліміти на газ чи не дають через борги. Просимо розібратися, звідки ці борги накопичуються, а також збалансувати рішення у сфері теплогенерації, приміром, пом’якшити вимоги щодо погашення боргів», — зазначив Владислав Атрошенко.

Спричинило звернення різке зростання заборгованості чернігівців перед комунальними підприємствами — постачальниками води і тепла в квартири містян. «Голос України», зокрема, писав про припинення АТ «Облтеплокомуненерго» гарячого водопостачання частині багатоповерхових будинків.

«Зростання темпів заборгованості населення розпочалося після перегляду 1 січня 2019 року тарифів на послуги теплопостачання та досягло критичних розмірів у березні-квітні, — йдеться у зверненні. — В умовах зростання боргів підвищення вартості газу поставить під загрозу зриву проходження опалювального сезону 2019—2020 років, оскільки відповідно до Положення № 867 рівень плати за газ для подальшого його отримання має становити не менше 90%».

Чернігів.