Будівництво дорожнього об’єкта під умовною назвою «Арка» (додаткового проїзду під залізничним полотном) по вулиці Ельворті підійшло до найголовнішого етапу — встановлення 80-тoннoї металевої гофрованої труби великого діаметра разом із конструкцією, на якій її переміщували.

За інформацією начальника відділу по роботі зі ЗМІ міськради Сергія Якуніна, нині будівельники заповнюють просвіт між трубою і залізничним насипом піщанo-щебеневoю сумішшю й ущільнюють її. Всередині самої труби закладають основу для подальшого асфальтування. У міському управлінні капітального будівництва переконані, що всі необхідні роботи будуть виконані у визначений 13-денний строк, протягом якого Укрзалізниця призупинила рух потягів через станцію Кропивницький.

Дорожники впоралися з надскладним завданням і за одну ніч прорили котлован у залізничному насипу, вийнявши понад 8,5 тис. куб. м ґрунту, прокоментував хід виконання робіт міський голова Андрій Райкович і висловив подяку будівельникам за надзвичайну роботу. Нині вони на кілька годин випереджають установлений графік. Щоб завершити всі будівельні роботи на об’єкті «Арка», залишилося 11 днів.

Створення додаткового тунелю має посприяти розв’язанню транспортної проблеми, що виникала в Кропивницькому під час великого автомобільного потоку з центру міста до одного з найбільших мікрорайонів та в напрямку Києва, і в зворотному напрямку.

Фото зі сторінки С. Якуніна в Фейсбуці.