Футбол. Польща. Чемпіонат світу U-20. Матчі 1/8 фіналу. 3 червня.

Уругвай — Еквадор. 1:3. Сенегал — Нігерія. 2:1.

Україна — Панама. 4:1. Голи: Сікан, 23, 45+1, Попов, 41, Вокер, 50, Булеца, 83.

Україна: Лунін, Конопля, Бондар, Попов, Бескоровайний, Корнієнко, Дришлюк, Чех, Цітаїшвілі (Кащук, 63), Сікан (Супряга, 67), Булеца (Устименко, 85). Тренер — Олександр Петраков.
Панама: Дімас, Вест, Гарві, Гамбоа, Трегос, Бенітес (Томас Родрігес, 72), Вокер, Гріффітс, Родолфо Родрігес, Валанта (Маккензі, 64), Брістан (Мендес, 46). Тренер — Гуліо Вальдес.

Рефері — Леодан Гонсалес Кабрера (Уругвай).

Тихи. Міський стадіон.

Наша команда одразу захопила контроль над м’ячем, провела швидкі флангові атаки з чималою кількістю подач та прострілів — особливо з правого флангу. Панама нічим серйозним не відповідала, зосереджуючись на обороні та постійно помиляючись.

Хоча до середини тайму «синьо-жовті» не завдали жодного удару в площину воріт, та перший такий «постріл» завершився успіхом. Конопля з правого флангу прострелив у карний майданчик, а Сікан (на знімку) із математичною точністю пробив під дальню стійку.

На певний час панамці прокинулися, навіть дві атаки завершили ударами здалеку. Однак поступово наші знову перехопила ініціативу, а згодом і другий гол організували. Сікан після подачі Булеци з кутового підняв м’яч угору. Воротар відбив у поперечину.

На добиванні першим опинився майстер-висотник Попов і подвоїв рахунок.

Від такого повороту подій футболісти Панами помітно очманіли. Ситуацією знову скористався невтомний Сікан, котрий уже в компенсований час замкнув простріл Коноплі.

На другий тайм Україна вийшла трохи розслабленою. За це миттєво отримала покарання: Бескоровайний помилився при перехопленні передачі Бенітеса, програв боротьбу Вокеру, котрий розстріляв ворота Луніна з кількох метрів. Слава Богу, наша команда швидко прийшла до тями. І знову почала тримати м’яч, атакуючи флангами.

Петраков замінив Сікана та Цітаїшвілі, котрі корисно відпрацювали, віддавши багато сил. І випустив на поле свіжих Супрягу та Кащука. Наша збірна гостро контратакувала і, зрештою, довела справу до великого рахунку. Дришлюк віддав ідеальну передачу на Булецу. А той з лівого краю карного майданчика влучив у ближній кут.

Отже, збірна України вперше за час виступів на молодіжних чемпіонатах світу вийшла до чвертьфіналу. Її суперник — команда Колумбії. Матч відбудеться 7 червня у Лодзі.

Фото УФА.