За добу (на ранок 5.06) російські найманці 16 разів порушили режим припинення вогню, з них тричі — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 мм і 82 мм.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, СПГ з озброєння БМП, гранатометів різних систем, ПТРК, стрілецької зброї поблизу Авдіївки, Опитного, Новоселівки Другої, Талаківки, Чермалика і Павлополя, Пісків, Водяного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти гатили з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля Кримського, Новолуганського, Золотого-4, Станиці Луганської.

«Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців  загинуло, ще троє — дістали поранення. На кожний обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь ворогу. За даними розвідки, одного окупанта було знищено, ще одного — поранено», — зазначили в штабі.

Президент Володимир Зеленський учора відреагував на ескалацію ситуації на Донбасі. На своїй сторінці у Фейсбуці глава держави побажав якнайшвидшого одужання постраждалим і висловив співчуття родинам загиблих військових. «Хочу звернутися до керівництва РФ і командування її окупаційних сил на Донбасі. Загострення конфлікту — не найкраще тло для відновлення переговорів у Мінську. Нам не потрібно зайвий раз нагадувати про можливість ескалації вашої агресії», — йдеться у повідомленні Президента.