У місті розпочалися масштабні всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю «Закарпатські медичні ралі-2019» (на знімку). У них беруть участь 34 команди з різних областей України, які представляють 52 тисячі фахівців вітчизняної екстреної меддопомоги та медицини катастроф, а також шість команд із Румунії, Литви, Словаччини і Польщі.

Оскільки торік перше місце на аналогічних змаганнях у Черкасах виборола бригада Закарпатського територіального центру ЕМД, то цьогоріч почесне право приймати гостей випало Ужгороду. На урочисте відкриття прибули керівники області, Українського науково-практичного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф, представники МОЗ, УжНУ, зарубіжні гості та судді.

Голова облради Михайло Рівіс щиро привітав учасників на закарпатській землі, подякував за врятовані життя і побажав якомога краще продемонструвати свої знання і досвід. З вітаннями та настановами також виступили директор Українського науково-практичного центру ЕМД та МД Євген Мороз, професор університету Віндельбір із США Браян Мак Мюррей, головний суддя змагань, професор Віталій Крилюк.

Фото Закарпатської ОДА.