Минулих вихідних на останньому поверсі будівлі, де вони жили, спалахнула пожежа через необережне поводження з нагрівальними приладами. Ущент вигоріло кілька кімнат, і їх мешканцям довелося холодні ночі проводити просто неба.

У таборі, розрахованому на 700 осіб, перебувало значно більше біженців, що й спричинило невдоволення. Для втихомирення бунтівників директор викликав поліцію спецпризначення. Але понад 100 мігрантів зустріли їх градом каміння і пляшок. У майже рукопашному бою біженці відбивалися від спецпризначенців металевими прутами й важкими ціпками. Трьох поліцейських було тяжко поранено, «швидкі допомоги» доправили їх до лікарень. Поранення дістали й кілька десятків мігрантів.
Бунт було подавлено, а поліція заарештувала понад 20 організаторів побоїща, яким тепер доведеться відповідати перед судом. 

Це не перше зіткнення поліцейських з біженцями в Боснії і Герцеговині. Сюди минулого року із Сербії та Чорногорії проникли майже 25 000 мігрантів із країн Північної Африки й Азії, а цього, за даними служби безпеки, додалося ще 6000. Але тільки близько 3500 біженців влада змогла розселити в таборах для тимчасового утримання. Кільком тисячам мігрантів доводиться жити в наметах, у покинутих будівлях чи просто на вулицях. Боснійська влада пояснює це тим, що в скарбниці немає коштів для їхнього утримання. Тому в містах і селах, де змушені тулитися мігранти, збільшилося число крадіжок, грабежів, спалахів інфекційних хвороб. Це викликає величезне невдоволення місцевого населення.