У фонді проаналізували дані з 82 країн і дійшли висновку, що ранні шлюби серед хлопчиків — явище, що зустрічається по всьому світу, від азіатських і африканських до країн Латинської Америки.

«Шлюб краде дитинство. Малолітні чоловіки змушені брати на себе недитячі обов’язки, до яких вони зовсім не готові. Вони дуже рано стають батьками, змушені з ранніх років забезпечувати родину, в результаті в них немає можливості отримати хорошу освіту й знайти гідну роботу», — сказала виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор, повідомляють «Новини ООН».

Найбільше неповнолітніх молодят (28%) — у ЦАР, на другому місці — Нікарагуа, на третьому — Мадагаскар. Загалом у світі, за даними ЮНІСЕФ, 765 млн осіб, які одружилися дітьми. Більшість із них — дівчатка. Найчастіше ранні шлюби укладаються між представниками бідних і малоосвічених верств населення.

«Ми відзначаємо 30-ту річницю прийняття Конвенції про права дитини. Ми повинні пам’ятати про те, що ранні шлюби суперечать принципам, закладеним у цій Конвенції», — цитують Генрієтту Фор «Новини ООН».

Фото ЮНІСЕФ/К. Пандай (із сайту «Центр новин ООН»).