Фото з відкритих джерел.

Найближчим часом мають оприлюднити результати аналізу на вміст хімічних речовин у воді зі ставка та річки Рось. А поки що в кількох містах, зокрема в Білій Церкві та Умані, припинено центральне водопостачання. Резервної води у Білій Церкві вистачить на одну добу, в Умані — на три. Керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив про те, що у разі потреби здійснюватимуть підвезення води. І така необхідність уже настала. Населення забезпечується водою за рахунок підвезення та бюветів. У ДСНС також рекомендують утриматись від купання, вилову риби та випоювання худоби в акваторії річки Рось. Ситуація перебуває на контролі у місцевих органів виконавчої влади та ДСНС України.

У поліції повідомили, що гербіциди, а це, зокрема, отрутохімікати «Нурали В», які потрапили у річку, викрали з території фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів Вінниччини.

Поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення водойми. Ще дві кримінальні справи відкрили через крадіжку хімікатів.