У виставкових залах Закарпатського музею народної архітектури та побуту відкрилися дві персональні виставки: львів’янина Миколи Струса і ужгородця Василя Когутича.

На експозиції під назвою «Імпресія» молодий закарпатський художник Василь Когутич представив майже півсотні картин.
— Роботи виконані у техніці олійного живопису, акварелі та графіки. У жанровій палітрі митця домінують природні пейзажі, натюрморти, портрети, а графічні твори наповнені легкістю і витонченістю, — розповідає директор музею Василь Коцан. — Гармонійно передає автор й атмосферу Ужгорода.

Львівський митець Микола Струс в Ужгороді представив свої твори вперше. Виставку назвав «Світло в тобі». Це — портрети на шкірі, виконані в унікальній авторській техніці.

Презентовано понад 40 портретів знакових українських і світових діячів та «зірок». За словами автора, для нього в портреті найважливіші очі. Тому кожна робота має свою історію та емоцію. Так, у відвідувачів музею є можливість зазирнути в очі Сальвадору Далі, Джону Леннону, Кузьмі Скрябіну, Сергію Нігояну, Любомиру Гузару та багатьом іншим героям картин. Улюблена робота автора — Кузьма. Окрім зображень знаменитостей, закарпатці одними з перших мають змогу побачити твори нової серії — жіночі образи в українському стилі різних регіонів.

Фото надано музеєм.

У творах Василя Когутича Ужгород змальований тепло й привабливо.