Нещодавній бунт нелегальних мігрантів у Боснії і Герцеговині та спроба бунтівників прорватися до Хорватії змусили Загреб подумати про зміцнення кордону країни. За розпорядженням МВС Хорватії у районі КПП «Малевац», на межі з Боснією і Герцеговиною, швидкими темпами було встановлено високу огорожу з колючого дроту. Із цієї причини перехідний пункт було перекрито на кілька годин, про що попередньо попередили прикордонну владу Боснії і Герцеговини.

Македонське видання «Незавісен вісник» («Незалежна газета») зазначило, що Хорватія стала черговою країною, яка відгородилася від небажаного напливу мігрантів.

Але не відомо, чи зможе ще одна огорожа остаточно перекрити балканські маршрути, якими нелегали намагаються проникнути до Західної Європи. Майже в кожному місці масового зосередження біженців є невеликі групи молодих людей, які постійно шукають «дірки» на кордонах для переходу в західному напрямку. Проходити збираються невеликими загонами, щоб не привертати уваги прикордонників. Тому до кінця літа, коли в «похід» не треба брати теплих речей, біженці мають намір активно прямувати до бажаної мети — багатих країн Західної Європи.