За добу (на ранок 13.06) російські найманці 28 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них тричі — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював наших військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї поблизу Водяного, Авдіївки, Мар’їнки, Широкиного, Новотроїцького, Старогнатівки, Лебединського, Талаківки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї поблизу Новолуганського, Новотошківського, Попасної, Новгородського, Зайцевого, Луганського, Південного.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовий дістав поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, одного окупанта знищено та трьох поранено. Крім того, наші воїни окремої механізованої бригади ім. короля Данила обладнали низку спостережних постів на околицях Мар’їнки.

Відтак українські піхотинці щоденно здійснювали інженерне дообладнання позицій, їх укріплення та розбудову. Нині на напрямку у бік окупованого смт Олександрівка силами піхотинців зведено повноцінні опорні пункти підрозділів. Завдяки зміцненню позицій підрозділи Операції об’єднаних сил надійно контролюють визначену ділянку відповідальності фактично впритул до Донецька», — зазначили в штабі.

Ілюстративне фото: ООС