За добу (на ранок 14.06) бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню. З них тричі — із застосуванням забороненої Мінськими угодами 152-міліметрової артилерії, мінометів калібру 82 мм. Противник також обстрілював наших військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності ОТУ «Схід» противник гатив із гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї поблизу Водяного, Новоселівки Другої, Широкиного, Новотроїцького, Новомихайлівки, Лебединського, Березового, Талаківки, Богданівки, Мар’їнки.

У районі відповідальності ОТУ «Північ» позиції наших захисників були обстріляні з артилерії калібру 152 мм, мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Золотого, Зайцевого, Південного, Луганського, Станиці Луганської, Кримського.

«Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зазнав поранення та ще один дістав бойову травму. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, один окупант дістав поранення, а також було знищено одну вантажівку та гаубицю Д-30. В результаті підступного обстрілу бойовиків у Мар’їнці артилерійський снаряд влучив у приватний будинок, який належить громадянину України 1933 р. н. Чоловік був госпіталізований із контузією та травмами», — зазначили в штабі.