Це вже стало традицією: з нагоди випуску лейтенантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у гарнізонному храмі відбувається молебень до Христа Чоловіколюбця. У спільній молитві взяли участь випускники, викладачі на чолі з начальником академії, генерал-лейтенантом Петром Ткачуком. Митрополит Ігор Возьняк у пастирському слові висловив вдячність молодим офіцерам, які під час війни стали на захист кордонів України від агресора.

Генерал-лейтенант Павло Ткачук наголосив, що нині бойові дії відбуваються не лише на суходолі, у повітрі чи на морі. Війна триває в головах і душах людей, і у цьому протистоянні нам допомагає віра.

Цього року свої перші офіцерські звання отримали 689 випускників академії — це рекорд для одного із найстаріших військових навчальних закладів України. На стройовому плацу академії відбувся урочистий ритуал, у якому взяли участь представники влади, командування Збройних Сил України, духовенство.

Генерал-лейтенант Павло Ткачук, звертаючись до випускників, особливо наголосив, що серед них — 187 учасників бойових дій: «Я вірю, що ви готові стати офіцерським корпусом України. Вам випала шляхетна доля, особливо в цей нелегкий для держави час».

Більшість випускників продовжать службу у бойових бригадах, які виконують завдання в районі проведення ООС. Серед них 14 лейтенантів, які закінчили навчання з відзнакою та золотою медаллю, 80 — отримали дипломи з відзнакою.