В обласному центрі влаштували черговий День передплатника. Як і раніше, його організаторами стали працівники Полтавської дирекції «Укрпошти» та місцевого поштамту. Так само традиційно дійство відбувалося просто перед історичною будівлею поштамту.

З огляду на те, що кампанія з передплати періодичних видань на друге півріччя 2019-го наближається до завершення, ті, хто звик відкладати ту чи іншу справу, як то кажуть, до останнього, цього разу вже не барилися. Для оформлення квитанцій на улюблені газету чи журнал вони підходили до столиків працівників «Укрпошти» (на знімку). Зупинялися також для спілкування з представниками місцевих і всеукраїнських видань, зокрема й «Голосу України». Приємно було зустріти біля інформаційного стенда нашої газети давніх друзів.

Попри те, що її багаторічний шанувальник полтавець Олексій Деряга передплатив парламентську газету на друге півріччя 2019-го раніше, на нову зустріч у знаковий день чоловік, за його словами, «просто не міг не прийти». Прибув, звісно, не лише для того, щоб отримати презентаційну продукцію від «Голосу України», якої в нього зібралася вже чималенька колекція. Небайдужий пенсіонер, який цікавиться практично всіма аспектами життя держави, області та міста, й цього разу підкинув журналістам кілька гарячих тем для майбутніх публікацій. Цікавим і змістовним виявилося спілкування з відомим краєзнавцем Валентином Сакуном та іншими майже постійними учасниками таких імпрез.

А от полтавка Світлана Панасенко підійшла до інформаційного стенда «Голосу України» вперше. Вона вже також на пенсії, та фах педагога, вчителя історії, й активна життєва позиція не дозволяють жінці закривати очі на пекучі проблеми. Особливо хвилює її нинішня комерціалізація освіти, за якої на виховання в сучасної молоді належних моральних якостей, патріотизму в заклопотаних результатами ЗНО вчителів нерідко не вистачає часу... Зарадити цьому, на переконання Світлани Федорівни, могло б і залучення до виховного процесу на волонтерських засадах таких, як вона, діяльних педагогів-ветеранів. Домовилися з жінкою про те, що свої пропозиції з цього приводу вона викладе в листі до редакції «Голосу України». Адже в такому постійному діалозі з читачами народжується не лише істина — фактично кожен номер нашої газети.

Фото автора.