За добу (на ранок 24.06) російські найманці 34 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них вісім разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики гатили з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї поблизу Павлополя, Авдіївки, Водяного, Пісків, Мар’їнки, Старогнатівки, Лебединського, Широкиного, Опитного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших військових обстріляно з артилерії 152 мм, з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї поблизу Південного, Травневого, Новолуганського, Майорська, Новгородського, Щастя, Світлодарська, Луганського, Кримського.

«Внаслідок обстрілів три військовослужбовці дістали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, двох окупантів було знищено та ще двох — поранено», — зазначили в штабі.