Ігор Макарчук з адміністратором Людмилою Тетюшкіною.

Фото автора.

Лікарня вже встигла стати популярною серед відвідувачів за європейський сервіс. Не дивно, що тут зустріла подружжя, яке емігрувало шістнадцять років тому у Сакраменто (США). «Тиждень тому наші діти тут лікувалися, розповіли нам про цю клініку, тепер і ми з чоловіком вирішили скористатися її послугами», — розповіли. Подружжя приїхало до Рівного в гості до рідні, тож вирішило принагідно й завітати в клініку, бо, як розповіли, якість послуг і сервіс тут на належному рівні, а ціни доступні — удома витратили б набагато більше коштів. Тож пацієнтами цієї нової рівненської стоматклініки були громадяни США, Італії, Німеччини, Польщі, Білорусі...

У стоматклініці вражає все: комфорт, приємний інтер’єр, сучасне імпортне медичне обладнання. «Це сучасне обладнання ми закупили в Німеччині, — перехоплює мій погляд власник «Nеolith» Ігор Макарчук, який звільнився після операції і проводить мені невеличку екскурсію закладом. — Це в нас комп’ютерний томограф, який працює у форматі 3D, що дає змогу якісно досліджувати будь-які дефекти щелепи. А ось стерилізаційна, де обробку інструментарію проводить мийна машина. Після цього він пакується та відправляється в автоклав». Далі показує операційні, лікувальні зали, кабінет для профілактичного чищення зубів апаратом аерфлоу...

Працівниця клініки Катерина Цибульська демонструє комп'ютерний томограф.

У клініці немає звичної для державних стоматклінік суєти, черг, хоча видно, що в усіх залах обслуговують пацієнтів, тобто на послуги «Nеolith» є попит. Ігор Макарчук — потомственний стоматолог, цю професію уподобав від батька. Мама його теж була медиком, однак померла, коли старшому сину Ігорю було вісім, а меншому Олегу — два. Тож за маму хлопчикам була бабуся. Ігор здобув вищу медичну освіту, тривалий час працював хірургом у міській стоматполіклініці, має сім’ю, трьох доньок. Багато праці доклав, щоб збулася його мрія про сучасну європейську клініку, якою є «Nеolith».

— Ми надаємо широкий спектр послуг: видалення зубів, їх лікування, чищення, практикуємо класичну імплантацію. Але основна спеціалізація нашої клініки — стратегічна імплантація за методом швейцарського професора Стефана Іде, який є власником, розробником компанії «Ihde Dental». Він був на відкритті нашого закладу, схвально відгукувався про нього, провів у нас кілька показових операцій по реабілітації зубощелепної системи, — розповів Ігор Макарчук.

— А чому саме на стратегічній або, як ще її називають — кортикальній імплантації спеціалізуєтесь? — допитуюсь.

— Ми не відмовляємось від класики. Ми даємо людям альтернативу, якої раніше не було. До цього альтернативою був знімний протез. А зараз є можливість на п’ятий день мати зуби, — розповідає власник стоматклініки. — Я особисто став прихильником кортикальної імплантації після одного випадку. Вісім років тому один мій пацієнт просив поставити імплантанти його дружині. Бідкався, що багато клінік відмовили, оскільки в жінки був високий рівень цукру в крові. Кістки було мало, тому пластина не трималася. Тобто умов для класичної імплантації не було. Тоді я дізнався про Стефана Іде, який є засновником методу кортикальної (стратегічної) імплантації. Я поділився контактами. Тій жінці одразу зняли мірки, через п’ять годин зафіксували зуби. Це для мене стало переломом свідомості. До сьогодні зуби в жінки в ідеальному стані. А я переосмислив свої принципи і взявся активно впроваджувати стратегічний метод імплантації.

До речі, Ігор Макарчук вчився цього у Чорногорії, Австрії, Іспанії, Чехії, Білорусі. Тепер і сам має багатий досвід. Саме тому німецька компанія «International Implant Foundation» запропонувала українському фахівцю стати лектором компанії, на різних міжнародних та регіональних конференціях ділитися досвідом стратегічної імплантації.

Рівне.