На знімку: директор пансіонату Віталій Яворський (праворуч) з виноградарями та мешканцями пансіонату.

Хтось підносить воду, інші беруться за лопати та копають ямки, спілкуються з гостями. Так мешканці Івано-Франківського геріатричного пансіонату зустріли учасників клубу «Виноградарі Прикарпаття», які привезли 50 саджанців п’ятнадцяти сортів винограду.

Директор пансіонату Віталій Яворський розповів, що лозу заклали на місці старого саду. Мешканці гілками затикали саджанці, щоб захистити їх попервах від сонця. Треба впорядкувати міжряддя, засіяти травою, а також час від часу поливати й мульчувати лозу.

Виноградарі надали фахові консультації та пообіцяли шефський догляд за саджанцями. Голова клубу Дмитро Семенів запевнив, що навідуватимуться до пансіонату доти, доки не переконаються, що лоза прижилася.

Геріатричний пансіонат, розрахований на 200 мешканців, фінансується із обласного бюджету. Багато пожильців — на постільному режимі. Всім необхідним забезпечені. Є тут і простір для дозвілля: спортзал, бібліотека. Територія закладу доглянута, комфортна для прогулянок. Усі балкони прикрашені квітами. Це робота учасників проекту «STAY» Ілони Мурзової та інших доброчинців. Перед входом до пансіонату, поруч із розкішним квітником, роздають цукерки. То вчергове навідався представник благодійної спільноти Святого Егідія Василь Зінько, який буває тут часто.

Пансіонат — не режимна установа. Мешканці ходять до крамниці, що поруч, їздять до центру міста, допомагають персоналу закладу доглядати підсобне господарство. Тепер до всього додався ще й виноградник.

Фото автора.