2010-го, коли розпочали ремонт, конструктивні шари траси укріпили шляхом регенерації, проте через відсутність фінансування роботи вдалося виконати лише на 70%. Нині, в рамках окремої бюджетної програми за сприяння уряду та Укравтодору, Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області продовжує реконструкцію, повідомляє прес-служба відомства.

За проектом на вказаному відрізку після фрезерування верхнього шару покриття покладуть трисантиметровий шар вирівнювання з гарячої асфальтобетонної суміші. Поверх нього — щебенево-мастиковий асфальтобетон, який не лише підвищить стійкість полотна до навантажень, а й покращить безпеку руху за рахунок підвищеного зчеплення коліс із таким покриттям навіть у мокру погоду. Також облаштовують лотки водовідведення. А ще підрядник має укріпити узбіччя, встановити нові дорожні знаки, нанести розмітку. Гарантія на виконані роботи за умови дотримання правил експлуатації та вагових норм — 10 років.

Для закінчення реконструкції об’єкта цьогоріч мають передбачити майже 42 млн грн бюджетних коштів. Загалом ремонт, що триває на кількох відрізках дороги Н-14 в межах Кіровоградської області, планують завершити до кінця вересня.

Фото надано прес-службою САД у Кіровоградській області.