Нетверезий 39-літній чоловік 11 квітня 2018 року повідомив телефоном на лінію «102» про закладену вибухівку у Волинській обласній клінічній лікарні. Після отримання такої інформації було проведено евакуацію медперсоналу та пацієнтів лікувальної установи. На щастя, інформація не підтвердилася, а «мінера» увечері того ж дня затримали.

Чинячи опір правоохоронцям, зловмисник розбив телефон одного з працівників поліції та завдав тілесних ушкоджень другому.

Луцький міськрайонний суд, визнавши лучанина винним у вчиненні всіх цих злочинів, призначив йому покарання — 4 роки та 6 місяців позбавлення волі. Проте зловмисник не погодився із таким вироком і оскаржив його в апеляційному порядку, домагаючись встановлення іспитового строку. Однак суд залишив скаргу обвинуваченого без задоволення. Одразу після оголошення вироку чоловіка взяли під варту. Відтак горе-«мінеру» доведеться роками сидіти за ґратами.

Таке рішення суду — серйозна засторога тим, хто любить так «пожартувати». Нагадаємо, впродовж червня 2019-го в правоохоронні органи надійшло більше сотні повідомлень про замінування різних будівель Луцька. Сподіваємось, що і на цих поки що не відомих «жартунів» чекає така само сувора кара.