На знімку: професор Володимир Козявкін (праворуч) і Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Кіпр Борис Гуменюк під час відкриття Реабілітаційного центру в Ларнаці.

Фото надано радником посольства Євгеном Конопвацьким.

Міжнародний українсько-кіпрський реабілітаційний центр для лікування дітей, хворих на церебральний параліч, урочисто відкрито в місті Ларнака (Республіка Кіпр).

Участь у заході взяв Герой України професор Володимир Козявкін, за методом якого працюватиме Центр. Створення медичного закладу стало можливим завдяки сприянню Посольства України в Республіці Кіпр.

Надзвичайний і повноважний посол нашої держави Борис Гуменюк повідомив «Голосу України» в телефонній розмові про роботу, проведену з Міністерством охорони здоров’я Кіпру. Її результатом стало отримання ліцензії на створення закладу і залучення до роботи в ньому 30 лікарів, учнів професора Володимира Козявкіна, які досконало опанували методику лікування.

– Під час розмови з професором порушили питання надання допомоги в новій клініці українським дітям, батьки яких захищають державу зі зброєю в руках на Донбасі, – каже Борис Гуменюк. – Приємно було почути від шанованого науковця-практика зі світовим ім’ям, що така пропозиція матиме позитивне вирішення. Коли Центр вийде у своїй роботі на повну потужність, тут зможуть приймати на лікування наших дітей. Причому медичну допомогу надаватимуть їм на пільгових умовах.

Про важливість нового Центру говорила на його відкритті постійний секретар Мінохоронздоров’я Республіки Кіпр доктор Крістіна Янакі.

Володимир Козявкін створив Міжнародну клініку відновного лікування для дітей з церебральним паралічем. Було це 30 років тому. Відтоді допомогу з позитивним результатом надано понад 70 тисячам маленьких пацієнтів, з яких майже 20 тисяч – з інших держав. Метод Козявкіна входить у четвірку найефективніших консервативних способів реабілітації пацієнтів з дитячим церебральним паралічем.