Директор офісу Німецького банку розвитку KfW в Україні та Молдові Лутц Хорн-Хааке (перший праворуч) та в.о. керівника Німецько-українського фонду Валерій Майборода (у центрі) разом із учасниками програми з відновлення фінансування проектів малих і середніх підприємств «FinancEast».

Фото прес-служби Донецької облдержадміністрації.

У Донецькій області розпочалася реалізація програми з відновлення фінансування проектів малих і середніх підприємств «Financ-East», ініційованої Німецьким банком розвитку KfW.

Під час презентації програми підтримки, що відбулася у Краматорську, представники обласної державної адміністрації та фахівці банку наголошували на важливості залучення інвестицій підприємцями для розвитку малого й середнього бізнесу в Донецькій області.

«Майбутнє — за малими та середніми підприємцями, які створюють навколо себе не лише економічне, а й соціальне середовище. Розвиток малого та середнього бізнесу є однією з основ стратегії розвитку Донецької області до 2027 року», — зазначив перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський.

Під час презентації програми «FinancEast» директор офісу KfW в Україні та Молдові Лутц Хорн-Хааке наголосив: «Для нас принципово важливим є відновлення фінансового ринку Донецької та Луганської областей. Через бойові дії діяльність багатьох кредитних організацій була значно обмежена. Тепер наша програма допоможе банкам отримати надійних клієнтів, а підприємцям — кредити на пільгових умовах. Ми вже залучили чотири банки до участі у програмі та плануємо розвивати співпрацю з комерційним фінансовим сектором».

Під час зустрічі з підприємцями та переможцями обласної програми підтримки малого та середнього бізнесу представники Німецького банку розвитку, фахівці державних та комерційних банків розповіли про основні банківські продукти, якими зможуть скористатися підприємці Донеччини, долучившись до участі в програмі «FinancEast», та умови, за якими ці продукти надаються.