Подію приурочили до відзначення 53-ї річниці створення вищого навчального закладу.

— Студентство для нас завжди в пріоритеті, тому хочу презентувати вам його символ — справжній витвір мистецтва, витвір інженерної думки... Одне слово, символ, який буде нести в собі місію студентського натхненника на нові наукові звершення, дослідження та роботи, — сказав, звертаючись до присутніх, ректор Луцького національного технічного університету, доктор технічних наук Петро Савчук.

Скульптура, присвячена студентові, як пояснили на заході, має вигляд кубика не випадково. Кубик є символом перемоги людського духу над грубою матерією. Прокручуючи сотні комбінацій, людина хоче дійти істини, вона сподівається на досягнення результату і постійно прагне досконалості. За роки навчання студент, збираючи такі маленькі кубики в єдине ціле, формує себе як освічену особистість, стає майстром своєї справи, наповнюється людськими чеснотами...

Студентство Луцького технічного отримало в особі кубика ще одного покровителя. Кажуть, якщо потерти рукою його диплом, то це обов’язково принесе удачу при складанні іспитів.

Фото з сайту ЛНТУ.