На знімку: під час передачі автомобіля.

Фото надав Михайло Цьомик, координатор комунікації децентралізації в Західній Україні Українського кризового медіа-центру.

Вартість придбаного автомобіля — понад два мільйони гривень. Громада вже закупила контейнери та облаштує в селах майданчики для роздільного збору сміття.

«Коли ми лише утворювали нашу громаду, то техніку могли хіба що позичати в району. За кілька років самі надбали вже кілька одиниць, з якими даємо раду місцевим викликам і проблемам. Новий сміттєзбиральний автомобіль допоможе подбати про екологію нашої громади, адже на природу й відпочинок ми робимо акцент у розвитку. Мусимо бути свідомі, бо такий стан екології залишимо для майбутніх поколінь, тому закликаю обов’язково долучатися нашу молодь», — зазначив голова Золотопотіцької об’єднаної громади Ростислав Кушик.

У селах громади створюють майданчики роздільного збору сміття. Відходи ділитимуть на три фракції: скло, папір та пластик. «Покращення екології та розв’язання проблеми сміття — це важка справа. Можна придбати машини, закупити контейнери, але цього буде недостатньо, якщо люди не розумітимуть, що це справді важливо. Мусимо робити наші містечка й села чистішими та екологічнішими. Я дякую вам, що ви обираєте цей важливий сектор як пріоритетний», — наголосив експерт програми Dobre з послуг місцевого самоврядування Максим Бурдавіцин.

Це вже сьома громада в Україні, яка в рамках програми Dobre покращує ситуацію з відходами.

Тернопільська область.

Довідково

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (Dobre) виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.