На знімку: ДП «Делятинський лісгосп» — кращий платник податків у аграрній галузі.

Це на 20% більше, ніж за цей період торік. Зростання місцевих бюджетів дає можливість громадам упевнено фінансувати розвиток своїх територій.

У головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області повідомили, що найбільше наповнює казну податок на доходи фізичних осіб — понад 60%. Далі — єдиний та земельний податки, орендна плата. Істотний внесок у скарбницю роблять й екологічний та акцизний податки, рентна плата за користування надрами.

У фіскальній службі області наголосили, що збільшенню податкових надходжень сприяють взаємодія із органами місцевого самоврядування та діалог із бізнесом, а також організація якісних послуг у Центрах обслуговування платників.

Визначено переможців обласного етапу Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2018». Ними стали ДП «Делятинський лісгосп», ПП «Альфа Енерго Груп», ТОВ «Західнадрасервіс», ТОВ «Перфект Пак», ТОВ «Віва Декор», ПрАТ «Коломийське заводоуправління будівельних матеріалів», ТОВ «Дана Метал Україна», ТДВ «Надвірнянський кар’єр-Карпати», ТОВ «Діамеб», СТзДВ «Захід-Резерв». Вони змагатимуться за перемогу на всеукраїнському рівні.

Підприємства оцінювалися за співвідношенням сплаченого податку на прибуток до отриманих доходів, повнотою та своєчасністю сплати податків і зборів, податковою дисципліною, середньою заробітною платою, кількістю робочих місць, а також реалізацією соціальних програм і благодійних акцій.

Фото ДП «Делятинський лісгосп».