Динаміка збільшення споживання продуктів харчування зафіксована на Вінниччині. Про це свідчать порівняльні цифри, оприлюднені Головним управлінням статистики у Вінницькій області за період 2000—2018 років.

Споживання м’яса і м’ясопродуктів однією людиною протягом місяця збільшилося із 3,2 кг (2000 рік) до 5 кг (2018 рік). Незважаючи на це, раціональної норми, встановленої МОЗ, все одно не досягнуто (80 кг на одну людину на рік).

Молока краяни теж споживають менше норми — 19,9 кг/місяць (у 2000-му — 15,9 кг/місяць) при річній потребі у 380 кг. Овочів теж недоїдають: річна норма на людину — 161 кг, насправді торік споживання становило 11,5 кг за місяць (у 2000-му — 9,5 кг).

Менше з’являється на столах і картоплі. У 2000-му її споживали протягом місяця 12,5 кг, торік — 8,1 кг. І хліба споживають менше. Якщо 18 років тому за місяць середньостатистичний краянин споживав 11,5 кг, то торік — 10,1 кг. Утім, цього достатньо, аби дотриматися встановленої річної норми — 101 кг на людину. У регіоні забезпечено потребу в споживанні олії. При річній нормі у 13 кг на рік на одну людину мешканці краю в середньому за місяць використовують два кілограми цього продукту.

Ілюстрація: vn.ukrstat.gov.ua