Таку назву має персональна виставка витинанок Галини Ямчинської, яка відкрилася в обласному літературному музеї. Галина Володимирівна — заслужена працівниця культури України, майстриня народної творчості, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Житомирського державного університету імені І. Франка.

Витинанка — старовинне мистецтво українців. Ще в дохристиянські часи вікна прикрашали вирізаними елементами, а в середині XX сторіччя в селах жінки вирізали з паперу різні геометризовані малюнки, оздоблюючи не тільки вікна, а й буфети, стіни, полички. Галина Ямчинська з 1990-х років відроджує і популяризує витинанку на Житомирщині. За цей час з допомогою своїх студентів вона зібрала чималу колекцію автентичних витинанок, видала книжки, організувала виставки. В її талановитих руках витинанка еволюціонувала: майстриня стала зображати не тільки орнаменти, а й героїв книг, оповідань, історичні події.

Слова Лесі Українки стали назвою виставки недаремно, адже всі роботи побудовано за її творами. Під час презентації, яку проводила директор НВК № 11 міста Житомира Лідія Василець, звучали поезія видатної землячки, сопілка, українська пісня.