Футбол. Контрольні матчі на зборі в Австрії. 8 липня.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Вольфсбергер» (Австрія). 2:0. Голи: Мораес, 5, Тете, 36.

«Шахтар»: П’ятов (Шевченко, 46), Болбат (Додо, 78), Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, Тете, Марлос, Маркос Антоніо (Танковський, 88), Тайсон, Мораес (Бланко-Лещук, 78).

«Гірники» здолали представника австрійської Бундесліги. Обидва м’ячі вони забили ще в першому таймі.

Щоправда, наставник «Шахтаря» Луїш Каштру досить критично оцінив гру підопічних:

«Матч був невисокої якості. У нас було кілька моментів, які ми втілили в голи, але нашу гру не назвеш компетентною. Суперник створив багато складнощів при наших розіграшах від воріт, у нас не вийшла позиційна атака.

Суперник пресингував великою кількістю гравців, у нас не було балансу в обороні. Ми не були на своєму кращому рівні.

При цьому я не порівнюю з матчем проти сербського клубу «Пролетер» (3:0), новий матч — новий контекст. Я аналізую поєдинки ізольовано. Подивимося, в чому ми були гарні, чому було складно грати. У наступному матчі покажемо себе краще.

Не скажу, що «Вольфсберг» — найскладніший суперник «Шахтаря» в передсезонний період, ми вже грали з «Копенгагеном». Суперник був складний, але нам вдалося його проконтролювати. Нашою головною проблемою були ми самі, а не суперник».

Свій останній спаринг донеччани проведуть 11 липня. Їхній опонент — кіпрський клуб АПОЕЛ (Нікосія). Початок зустрічі — о 18:30.

***

«Динамо» (Україна, Київ) — «Олімпіакос» (Греція, Пірей). 1:1. Голи: Соль, 45 (пенальті) — Бугалакіс, 5.

«Динамо»: Бойко (Бущан, 46), Кендзьора, Бурда (Попов, 66), Кадар, Миколенко (Шабанов, 42), Кадірі (Сидорчук, 66), Шепелєв (Андрієвський, 66), Гармаш (Шапаренко, 66), Караваєв (Цітаїшвілі, 66), Вербич (де Пена, 42), Соль (Русин, 84).

«Олімпіакос»: Жозе Са, Семеду (Пападополос, 46), Торосідіс, Ба, Кутріс (Цимікас, 82), Бугалакіс, Гільєрме, Феліпе, Масурас (Ранджелович, 65), Вальбуена (Фортуніс, 65), Герреро.

Цього разу киянам протистояла солідна команда — багаторазовий чемпіон Греції. У цьому динамівці переконалися вже на перших хвилинах поєдинку, бо греки забили швидкий гол.

Протягом першого тайму футболісти «Динамо» намагалися зрівняти рахунок. І це їм вдалося на останній хвилині перед перервою. У карному майданчику пірейців збили Гармаша. Рефері вказав на точку, а Соль реалізував пенальті.

У другій половині намагання обох команд забити були марними.