Прем’єр-міністр Молдови Майя Санду сьогодні має приїхати з візитом до України. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці. 

«Дякую президентові Володимиру Зеленському за запрошення та готовність до такої зустрічі. Україна й Молдова мають подібний політичний досвід у регіоні, особливо у боротьбі з корупцією та побудові демократичних і функціональних держав, орієнтованих на потреби та сподівання громадян, і мають одну мету європейської інтеграції. Тому тісне співробітництво між нашими країнами матиме позитивний вплив як на безпеку в регіоні, так і на життя громадян обох країн», — написала М. Санду.

Інформацію про візит очільниці молдовського уряду «Голосу України» підтвердили й у Посольстві Республіки Молдова в Україні. Деталей програми перебування на момент верстки номера відомо не було. Очікується, що Майя Санду зустрінеться із Президентом Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Після України, 16 липня, молдовський прем’єр здійснить офіційний візит до Берліна. Кількома днями раніше Санду відвідала Бухарест і Брюссель.

Нагадаємо, Майя Санду стала очільницею уряду на тлі політичної кризи в Молдові минулого місяця.