Урочистості з нагоди 80-річчя поета та прозаїка, лауреата Шевченківської премії Ігоря Калинця відбулися у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької (на знімку).

Колишнього політв’язня, одного з активних учасників дисидентсько-самвидавного руху шістдесятників, почесного громадянина Львова привітав міський голова Андрій Садовий і вручив почесну відзнаку «Золотий Герб Львова».

«Ви для мене — такий голий нерв правди. Коли інші мовчать і думають, чи говорити, пан Калинець бере слово і говорить. Калинці — це епоха, яку потім треба буде досліджувати роками, бо те, що ви зробили для громади, для України — це безцінно», — з такими словами звернувся до ювіляра Андрій Садовий.

Ігор Калинець народився 9 липня 1939 року в місті Ходорів Жидачівського району. Шевченківську премію отримав за книжку вибраних поезій «Тринадцять аналогій». Завжди і у всі часи займав активну громадянську позицію.

Під час урочистостей прозвучала літературно-музична композиція до Ігоря Калинця в супроводі струнного оркестру капели «Трембіта» та симфонія-кантата Віктора Камінського «Хресна дорога» на вірші поета.

Фото прес-служби ОДА.