Народний депутат України Микола Жук (на знімку) заснував у Жовтневому районі Миколаївщини новий кубок з футболу з призовим фондом у 10000 гривень, які він виділить зі своєї заробітної плати.
Обранець упевнений, що район може стати кузнею майбутніх футбольних зірок, а для цього необхідно підтримувати розвиток спорту не тільки словом, а й конкретними діями.
— Жовтневий район багатий на таланти в різних видах спорту. Приміром, гордістю району є плавець-параолімпієць Сергій Паламарчук із села Полігон. Але найбільше тут люблять футбол, а в деяких сільрадах району сьогодні тренується по дві футбольні команди, — коментує Микола Жук. — Щоб ще більше мотивувати футболістів і підтримати інтерес до цього виду спорту, я і вирішив заснувати новий Кубок.
Щороку на почесному перехідному Кубку гравіруватимуть назву команди-переможиці, а копія призу залишатиметься у команди-переможиці.
Також парламентарій підкреслив, що особлива увага до розвитку футболу в районі аж ніяк не означає, що інші види спорту буде забуто.
 
Миколаївська область.