Фото з сайту Вінницької міськради.

На постаменті є два написи: спереду — «Слава Україні!», на зворотному боці — «Героям слава!». Інформацію про патріотичну акцію поширено на сайті міськради.

— Пам’ятний знак встановлено фактично на лінії розмежування у зоні проведення Операції об’єднаних сил, за три кілометри від лінії фронту і 30 кілометрів від центру Донецька, — йдеться у повідомленні.

Тризуб у синьо-жовтих кольорах розташовано на розвилці доріг автомобільної траси Н15 при в’їзді у місто Мар’їнку Донецької області.

— Волонтери та військові, які захищають країну, постійно бачитимуть один із головних символів держави, — зазначається у повідомленні міськради. — Він розташований на рубежі вільної і тимчасово окупованої частини нашої території. Символізує єдність України.

Безпосередню участь у відкритті пам’ятного знака брали ініціатори його встановлення — вінницькі волонтери два Андрії — Нечипорук і Сірак (на знімку). Їхню ідею підтримав міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Він сприяв реалізації задуму.

Починаючи з 2014 року обидва волонтери їздять у район бойових дій із гуманітарною допомогою. Як розповів «Голосу України» Андрій Нечипорук, такі символи дуже потрібні на Донбасі. В одних вони піднімають дух патріотизму, інших змушують задуматися над тим, що держава має бути єдина і неподільна, бо саме в єдності наша сила.