Лише дві доби знадобилося правоохоронцям, щоб розкрити моторошний злочин. «Голос України» розповідав про нього в публікації «Жінка-кілер розстріляла чоловіка і дівчину».

Резонансна подія сталася в Сумах 10 липня. Про неї повідомили десятки інформаційних ресурсів, але замітка в нашій газеті виявилась найточнішою. Як з’ясувалося, стрілець і справді була кілером, а її «робота» нагадала «почерк» Нікіти — героїні відомого кіносеріалу.

Утім, сумська історія виявилася значно драматичнішою. У підприємця і його 15-річну доньку стріляла 19-річна дівчина, котру найняв рідний син і брат постраждалих. На щастя, обидва поранені вижили.

Нагадаємо: злочин стався у провулку Терезова в одному з офісних приміщень. Щоб замаскувати зовнішність, виконавиця замовлення вдяглась у все темне. Однак ретельна конспірація не допомогла: після вивчення зображень камер відеоспостереження, опитування свідків, інших оперативно-розшукових заходів слідчі вирахували стрільця. Ним виявилася юна жителька одного із сіл Сумського району.

За її словами, 28-річний син підприємця обіцяв заплатити за «роботу» 50 тисяч гривень. Він вручив і «інструмент» — пістолет із глушником.

Як з’ясувалося, син був співвласником родинного бізнесу, тож після вбивства батька міг успадкувати його част-ку. «Вписується» в цю версію і загибель сестри, бо вона могла претендувати на частину статків.

Виконавицю і замовника взяли під варту. За скоєне їм загрожує тривале тюремне ув’язнення — стаття передбачає аж до пожиттєвого.