Як зауважив Перший заступник голови комітету Олександр Співаковський, кожному виборцю важливо почути від народних депутатів про те, чим вони займалися протягом своєї роботи в законодавчому органі влади.

У восьмому скликанні Комітет з питань науки і освіти представляли тільки сім парламентаріїв. Утім, вони провели 111 засідань, 26 з яких відбулися в розширеному форматі із залученням великої кількості експертів.

Працювали також у форматі виїзних засідань, які проводилися в різних регіонах України. За словами О. Співаковського, його колегам по комітету в цій каденції вдалося прийняти «дуже важливі закони, які визначають нову конструкцію освітнього простору нашої країни». Це закон про наукову та науково-технічну діяльність, базовий закон про освіту, про фахову передвищу освіту, закон про інклюзію тощо. Керівник профільного комітету подякував усім, хто долучався до законотворчої роботи, в тому числі експертам, а також народним обранцям із інших комітетів.

Нині комітет розглядає дуже важливий законопроект, який готується до другого читання, — закон про повну загальну середню освіту. Він має визначити всі контексти та деталі того, що відбуватиметься у цій сфері. Йдеться і про навантаження на вчителів, і про вибори директорів шкіл, і про зарплату, і про автономію навчальних закладів. Завершення розгляду цього питання стане важливою крапкою в роботі комітету під час восьмого скликання, зауважив О. Співаковський.