Очільник області розмовляє з мешканцями села Сюрте, будинки в якому пошкодив буревій.

Фото прес-служби ГУ ДСНС в області.

Село Сюрте, яке найбільше постраждало від буревію 7 липня, відвідали голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко разом із головою Ужгородської РДА Ерікою Кинєв та очільником сільради Арпадом Пушкарем.

Керівник області зустрівся з місцевими мешканцями, господарства яких зазнали пошкоджень від буревію, та перевірив стан отримання ними грошової допомоги. Також проінспектував місцеву школу, де тривають відновлювальні роботи даху та інших споруд навчального закладу. На це з резервного фонду районного бюджету було виділено мільйон гривень.

«Ремонтні роботи тривають активно, кошти на їх проведення було в короткий термін виділено за рахунок районної програми щодо запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру на 2019—2022 роки, — цитує І. Бондаренка прес-служба ОДА. — Обласна влада й надалі контролюватиме перебіг відновлювальних робіт у постраждалих від негоди населених пунктах».

Далі посадовець наголосив, що завдяки указу Президента, підписаному 11 липня, вирішено питання фінансування та забезпечення всіма необхідними ресурсами для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків буревію і відбудови зруйнованої інфраструктури («Голос України» за 16 і 18 липня). Також голова ОДА зустрівся з малозабезпеченими сім’ями села, які зазнали втрат внаслідок природного лиха, і запевнив, що влада не залишить їх наодинці з проблемами. Сорок із п’ятдесяти постраждалих мешканців села уже отримали матеріальну допомогу. Решта поки що не змогли цього зробити, оскільки шість із них тимчасово перебувають за кордоном, а в інших вирішується питання оформлення необхідних документів.