Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду ухвалив остаточне рішення у справі про припинення порушення прав інтелектуальної власності ПАТ «Фармак» на добре відому торговельну марку «Корвалол».

Суд відхилив касаційну скаргу ТОВ «ФК «Здоров’я» і залишив у силі рішення судів першої та апеляційної інстанції. Рішенням суду першої інстанції, яке було залишено в силі Північним апеляційним господарським судом, було скасовано наказ Міністерства охорони здоров’я України про реєстрацію лікарського засобу «Корвалол-Здоров’я», зобов’язано Міністерство охорони здоров’я України виключити лікарський засіб «Корвалол-Здоров’я» з Державного реєстру лікарських засобів України та заборонено ТОВ «ФК «Здоров’я» використовувати позначення «Корвалол-Здоров’я».

Розгляд справи тривав майже два роки.

Нагадаємо, що Корвалол Corvalolum залишається добре відомим позначенням. Велика Палата Верховного Суду направила справу про спір за відому ТМ «Корвалол Corvalolum» на новий розгляд до суду першої інстанції, частково задовольнивши касаційні скарги Міністерства економічного розвитку та торгівлі України і ПАТ «Фармак», скасувавши постанову Апеляційного суду і рішення суду першої інстанції.