Фото прес-служби ТОВ «ЛЕО».

Прифронтова Катеринівка, що на Луганщині, стала для енергетиків уже як рідна. Після обстрілів бойовиків їм доводиться по кілька разів на місяць відновлювати тут лінії електропередач. Причому працювати змушені у надскладних умовах.

Днями спільно з представниками Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін і Цивільно-військового співробітництва бригади електриків Гірської ділянки Луганського енергетичного об’єднання здійснили черговий виїзд на лінію розмежування. Відкрита ділянка, на якій треба було ліквідувати пошкодження, розташована за 500 метрів від ворога. Військові нікого сюди не пускають, бо можна потрапити під вогонь снайпера. Але електрики змушені працювати. Нав’ючені необхідним приладдям, вони йдуть відновлювати обірваний під час обстрілів провід. Працюють лише чотири години. Про такий термін домовляються сторони за посередництва СММ ОБСЄ. Електрики дуже ризикують, бо не впевнені, чи витримають нерви у снайпера, який спостерігає за ними по той бік лінії розмежування. Але не можуть піти, доки не зроблять усе, щоб в оселях жителів Катеринівки знову з’явилося світло. Працівники ЛЕО кажуть, що за ці п’ять років уже звикли до небезпеки. Особливо ризиковано працювати на стовпах. Проте жартують, кажуть: що Бог береже тих, у кого світло в душі.

До речі

Дві родини співробітників ЛЕО отримали матеріальну допомогу від облдержадміністрації. Обласна влада не кидає напризволяще енергетиків та їхні родини, коли ті опиняються в складних життєвих обставинах через хвороби, втрату майна тощо. Цього разу ОДА підтримала хворих співробітників ЛЕО, які перенесли важкі операції та проходять реабілітацію.