Про це повідомляє прес-служба КМДА. Днями на столичні маршрути вийшли п’ять сучасних тролейбусів вітчизняного виробництва.

Як зазначає київський міський голова Віталій Кличко, нові тролейбуси — довжиною 18 метрів, оснащені системами безпеки, двома кондиціонерами і пристосовані для перевезення людей з інвалідністю, мають відкидний пандус.

Також тролейбуси обладнані зовнішнім звуковим інформатором для пасажирів з вадами зору. В салоні машини встановлено монітори. Для зручності мешканців столиці та гостей міста тут є дві інформаційні стрічки, що повідомляють про маршрут руху, зупинки та час у дорозі.

— Система відеоспостереження допомагає водію під час зупинки переконатися, що всі пасажири зайшли до тролейбуса, — зазначає Віталій Кличко. — А також відстежуватиме вандалів, які ріжуть сидіння та розмальовують салони громадського транспорту — у кожному салоні є відеокамера з можливістю запису.

У КМДА повідомляють, що до кінця липня на маршрути в столиці вийдуть ще вісім новеньких тролейбусів. Загалом за останні кілька років місто закупило 134 сучасні тролейбуси, 63 трамваї та 100 автобусів і модернізувало 135 вагонів метро.