У Сєвєродонецьку під час заходів, присвячених п’ятій річниці визволення міста від незаконних збройних формувань у липні 2014-го, покладено квіти до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії Олександру Радієвському. Він визволяв Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ і загинув від ворожої кулі.

«П’ять років тому липневі дні ознаменувалися мужністю захисників рідної землі. Наші воїни повернули український прапор та державну владу у Сєвєродонецьк. Після моторошних днів окупації кожен із вас відчув цінність синьо-жовтого стяга над міською радою. Це символ безпеки та закону!» — з такими словами до присутніх звернувся голова облдержадміністрації Віталій Комарницький. Від імені сєвєродончан та всіх жителів області він подякував кожному захиснику, який «розчистив вулиці та будинки від терористів із їхнім «русским миром». Загалом у бойових діях на сході взяли участь більш як 8,5 тисячі жителів області, й понад 120 із них забрала війна. У їх числі — сєвєродончанин Сергій Дрогін.

Під час урочистостей присутні вшанували пам’ять загиблого військового. Старший солдат, командир першого штурмового відділення батальйону «Айдар» поліг у бою під Торецьком у травні 2019-го. Голова облдержадміністрації, висловлюючи глибоку вдячність, вручив почесну відзнаку «Захиснику Луганщини» дружині та матері Героя. Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.