На знімку: Богдан Кушнір під час зустрічі з читачами у Стрию.

Журналіст «Голосу України», письменник, автор пригодницьких романів про російсько-українську війну Богдан Кушнір передав 180 своїх книжок для сільських бібліотек і військових підрозділів Львівської області. Романи «На лінії зіткнення. Любов і ненависть» і «Невидима павутина» написані на межі документалізму, бо автор розповідає про події, учасником чи очевидцем яких йому доводилося бути.

Богдан Кушнір працював власним кореспондентом газети «Молодь України» у Москві, а під час російсько-української війни служив на сході у Силах спеціальних операцій ЗСУ, учасник бойових дій.

«Мої герої прекрасно розуміють, що з Росією не можна домовитися, бо це плем’я знає тільки одну мову — мову сили. Тому мої книжки будуть ще одним нагадуванням, що на нас чекає тривале перетягування каната з Москвою. Питання стоїть руба, або ми, або вони», — наголосив Богдан Кушнір.

Події у романах відбуваються на сході України, в Москві та поблизу Сочі, у президентській резиденції лідера Росії.

«Я народився на Самбірщині. Ніколи не забуду скромну сільську бібліотеку, яка дала мені дорогу в життя. Читав усе, що до рук потрапляло. Досі згадую нашу бібліотекарку Ганну Строгуш. За сприяння видавництва «Ярославів Вал» та моєї доброї волі романи «Невидима павутина» та «На лінії зіткнення. Любов і ненависть» потрапили до сільських книгозбірень. Хочу, щоб мої земляки не забували, що ворог № 1 для України — це Росія. Я добре знаю цю країну, ще коли працював у Москві власкором «Молоді України», вони вже тоді готувалися взяти Україну під контроль, часто ставили в Держдумі на голосування питання про денонсацію Біловезьких домовленостей».

Свої книжки письменник передав сільським бібліотекам найбільш депресивних гірських районів: Сколівського, Турківського, Старосамбірського і рідній Самбірщині.

Вл. інф.

Фото Василя ДИДИКА.