Зокрема, у вівторок у французькому місті Бордо зафіксували температуру +41,2 градуса, що перевищило рекорд 2003 року. Метеорологічна служба Франції прогнозує: історичного максимуму найближчими днями досягне температура в Парижі. Очікується, що вона перевищить рекорд 1947 року — 40,4 градуса Цельсія.

В Іспанії, за даними метеорологічної служби країни, температура також перевищить 40 градусів. На тлі такої спеки в поєднанні з вітрами і блискавками надзвичайно зростає ймовірність пожеж, які вже вирують у центральній частині Португалії і швидко просуваються на північний схід.

За прогнозами синоптиків, нові температурні рекорди вже цього тижня може бути встановлено ще в кількох країнах, зокрема в Бельгії, Німеччині, Великій Британії та Нідерландах.

За словами Клер Налліс із Всесвітньої метеорологічної організації, ці тенденції є ознакою зміни клімату в Європі, інформує ВВС. «Як ми вже могли бачити в червні, ці хвилі спеки частішають, починаються раніше і стають дедалі інтенсивнішими. Це проблема, яка не зникне», — каже вона.

До речі, в США через небувалу спеку, яка накрила країну минулого тижня, загинуло щонайменше шість осіб.