Футбол. Ліга Європи. Другий кваліфікаційний раунд. Перший матч. 25 липня.

«Будучность» (Чорногорія, Подгориця) — «Зоря» (Україна, Луганськ). 1:3. Голи: Громов, 16, 19, Перович, 60, Арвеладзе, 82.

«Будучность»: Драгоєвич, Вучич, Мілич, Дем’янович, Болевич, Бакич (Зарубіца, 46), Стоїлькович, Міркович (Бойович, 77), Миїч, Перович, Божович (Раїчкович, 46). Тренер — Бранко Брнович.
«Зоря»: Шевченко, Тимчик, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко (Абу-Ханна, 85), Кочергін, Іванісенія, Хомченовський, Юрченко (Луньов, 64), Будківський, Громов (Арвеладзе, 80). Тренер — Віктор Скрипник.

Рефері — Массіміліано Ірраті (Італія).

Подгориця. Стадіон «Под Горіцом».

Уже з перших хвилин зустрічі стало зрозуміло, хто чого вартий. Гості почали спокійно й упевнено, захопили ініціативу і дуже швидко забили два м’ячі. В обох випадках завершального удару завдавав Громов (на знімку).

У першому випадку Хомченовський пройшов з м’ячем лівим флангом і зробив передачу на хід Михайличенку. Той прострілив на Громова, а нападник потужно пробив у дотик, і м’яч рикошетом від оборонця влетів у лівий нижній кут.

Минуло три хвилини — і знову українці досягли успіху. Драгоєвич припустився помилки при прийомі. Воротаря активно за правилами атакував Будківський. М’яч відскочив до Громова, котрий влучив у порожні ворота.

І надалі «Зоря» диктувала умови, майже вдвічі більше володіла м’ячем. І продовжувала небезпечно атакувати. Натомість усі намагання господарів організувати якусь гостроту біля воріт Шевченка були марними.

Після перерви Бранко Брнович, либонь, вирішив активізувати гру в атаці. Він випустив півоборонця Зарубіцу і замінив форварда Божовича на його колегу за амплуа Раїчковича. І ці намагання тренера господарів принесли результат. Після розіграшу кутового Перович зблизька вразив ворота гостей. Звичайно, цей успіх додав чорногорським футболістам куражу. Вони почали діяти завзятіше. Але все це тривало недовго і було хаотичним. 

«Зоря» за рахунок вищого, ніж у суперника, класу продовжувала диктувати умови. Гості йшли вперед спокійно й упевнено. За 10 хвилин до завершення основного часу Громова замінив Арвеладзе. Відбулася своєрідна передача бомбардирської естафети. Адже незабаром Леван на свіжих ногах вискочив на передачу Луньова й ефектним потужним ударом в один дотик поставив крапку в цій зустрічі.

Переконлива і заслужена перемога «Зорі». Варто сказати, що це був дебютний офіційний матч Віктора Скрипника на посаді тренера луганчан. Безумовно, його підопічні зробили вагомий крок до виходу в третє коло кваліфікації. 

— Вітаю свою команду з перемогою, — сказав Віктор Анатолійович. — Ще нічого не зрозуміло. Попереду друга зустріч. Але той результат, який ми маємо, дає змогу з оптимізмом дивитися вперед. Трохи переживаємо, бо вже за три дні у нас наступний поєдинок. Попереду довгий переліт. Однак коли виграєш, труднощі легше переносити. Чекаємо матчу з чорногорцями на нашому полі. Треба підтримувати хорошу форму, щоб обіграти «Будучность» ще раз. Вдячний своїм хлопцям, які зіграли хороший поєдинок і виконали якісну роботу...

Тепер суперники 1 серпня в Запоріжжі на «Славутич-Арені» проведуть матч у відповідь. Він розпочнеться о 19:00.

Фото ФК «Зоря».