І якщо постачання електроенергії припиниться, то протягом шести годин усі шахти Луганщини буде затоплено. Такі досить невтішні прогнози дає регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За інформацією, яку оприлюднила прес-служба ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», без енергопостачання можуть залишитись мільйон мешканців регіону, а також припиниться постачання води для 400 тисяч абонентів, які мешкають на тимчасово окупованій території області.

Як зазначається в протоколі комісії, «...запаси вугілля станом на 24.07.2019 у ЛУТЕС (єдиному джерелі генерації електричної енергії в області) становлять 17964 тонни. При середньодобовому споживанні 2798 тонн вказаного обсягу палива достатньо для шести діб сталої роботи теплоелектростанції, тобто до 29.07.2019».

Оскільки на Луганській ТЕС закінчується паливо, з 29 липня в області запровадять графік відключення електроенергії. Обмеження застосовуватиметься цілодобово за кількома видами графіків.

До всього додамо, що вугілля для Луганської ТЕС компанія ДТЕК «Східенерго» постачає з Росії, але його можна імпортувати або експортувати в Україну лише на підставі окремих дозволів. На червень квоти визначено не було.

Фото з соціальних мереж.